maandag 22 april 2013

Lekker veel fietsen

Vandaag stond ik in de lift van het WTC gebouw in Amsterdam. Samen met een fietskoerier stapte ik in. Hij lachte naar me: 'Hoi, ga je iets leuks doen?'. 'Ik denk van wel', antwoordde ik. 'En jij?' 'Lekker veel fietsen!', zei hij met een grote lach op zijn gezicht. Ik vond dat het leukste gesprek van vandaag.

Mijn zakelijke bezoek in het WTC was verder vooral formeel. Bij vertrek vroeg ik aan de receptioniste van het bedrijf of er misschien een uitrijkaart was voor de parkeergarage. Dat was natuurlijk een stomme vraag. En met een koel 'Nee, tot ziens' kon ik vertrekken. Het was het minst leuke gesprek van vandaag. 

Aardigheid kost niets. Maar het effect is groots. De fietskoerier zorgt voor een glimlach, nu vanavond nog. Ik hoop dat hij lekker veel gefietst heeft in de zon vandaag. De receptioniste is een schim geworden. En ik bel de volgende keer wel, zo leuk was het niet.

Begin gewoon eens met wat vaker aardig zijn. Daar is geen strategisch advies voor nodig. Gewoon maar eens doen. Kost niets. 

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten