maandag 14 september 2015

En nu ben ik schrijver

Merci used book café in Parijs. Bron: http://www.houseandgarden.co.uk
Jarenlang was ik de (interim) marketingmanager. Dat was mijn stempel. Het hokje waarin ik thuishoorde. Nu kies ik heel bewust voor een ander hokje. Ik ben een schrijver. Ik hou van woorden, van het ritme van woorden en het spelen daarmee. Ik hou van taal, vooral de Nederlandse. Marketing is mijn vak, maar schrijven is al sinds ik me kan herinneren mijn grote professionele liefde. Dat bewijzen de vele verhaaltjesschriften uit mijn allerjongste jaren.

Als 12-jarige gaf ik een eigen magazine uit. De vriendinnen van mijn moeder werden mijn abonnees en ik dompelde mezelf onder in een heerlijke wereld van taal en beeld. Ik was een ambitieus meisje; samen met mijn vriendin Simone schreef ik een boek waarvan de gedachte was dat alle meisjes in Nederland dat zouden willen lezen. 

Vandaag, zo’n 25 jaar later, wil ik weer terug naar dat gevoel van toen. Als meisje wilde ik schrijver worden. Ik werd marketingmanager. En nu wil ik weer schrijver worden. Wacht, dat formuleer ik verkeerd. En nu ben ik schrijver. 


7 opmerkingen:

 1. Heel mooi om te kiezen voor hetgeen je bent! Succes en ik kijk uit naar je schrijfsels.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Kim, wat fijn dat je de moeite neemt om te reageren hier. Waardeer ik oprecht.

   Verwijderen
 2. Wauw wat gaaf! Ik ken je niet persoonlijk, alleen van zien bij DELA. Maar ik wilde toch even reageren. Ik ben zelf na een pittige tijd zoekende wat mij energie geeft. Dit is inspirerend én motiverend. :)

  Succes!

  Groetjes,

  Vivienne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Vivienne, je reactie ontroert me een beetje. Ik heb niet mijn beste jaar ooit, veel in gevecht met mezelf, twee stappen vooruit en weer drie achteruit, maar nu gaat het eindelijk de juiste kant op. Ik voel dat ik steeds meer mezelf word. En maak de keuzes die daarbij passen. Het zijn eigenlijk nauwelijks keuzes te noemen. Ze vloeien gewoon voort uit het proces. Komt heel natuurlijk. Dat wens ik voor jou ook. Zie deze tijd en dit proces als iets waar je je hele leven profijt van gaat hebben. Het brengt je verder. Bedankt voor je reactie en veel succes met jouw weg; ineens wordt alles duidelijk. Komt goed!

   Groetjes Nadja

   Verwijderen